How does Sub volume work Mosconi Zero 3 - Car Audio | DiyMobileAudio.com | Car Stereo Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-30-2017   #1
 
DPGstereo's Avatar
 
Member
Join Date: Jan 2013
Location: FL
Posts: 433

Thanks: 1
Thanked 42 Times in 38 Posts
Rep Power: 87 DPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Input signal match, Mosconi Zero 3...

How does the sub volume work using a Mosconi Zero 3:
- If using the RJ-45 phone connector on the Zero 3 amp, are you simply raising and lowering the amp's input gain control (as if turning the input gain on amp)?

Last edited by DPGstereo; 07-30-2017 at 11:30 AM..
DPGstereo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 07-30-2017   #2
 
DPGstereo's Avatar
 
Member
Join Date: Jan 2013
Location: FL
Posts: 433

Thanks: 1
Thanked 42 Times in 38 Posts
Rep Power: 87 DPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: How does Sub volume work Mosconi Zero 3

I'm using 6to8 Aerospace and Zero 3 for sub amp. I was told to use Mosconi's RTC, if I wanted a separate sub volume knob. Has the phone plug style connection on amp.
This was better than using, for example Rockford Fosgate sub volume that has RCA in's and outs. Said volume was controlled inside amp? How does the really work?
In changing volume, using RTC, am I changing input gain on the Zero 3 to raise and lower subwoofers volume?
DPGstereo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2017   #3
DIYMA 500 Club
 
Hammer1's Avatar
 
Member
Join Date: Jan 2011
Location: Vancouver Wa
Posts: 659

Thanks: 8
Thanked 26 Times in 25 Posts
Rep Power: 113 Hammer1 will become famous soon enoughHammer1 will become famous soon enoughHammer1 will become famous soon enoughHammer1 will become famous soon enoughHammer1 will become famous soon enoughHammer1 will become famous soon enough


iTrader: (1)



Default Re: How does Sub volume work Mosconi Zero 3

Quote:
Originally Posted by DPGstereo View Post
I'm using 6to8 Aerospace and Zero 3 for sub amp. I was told to use Mosconi's RTC, if I wanted a separate sub volume knob. Has the phone plug style connection on amp.
This was better than using, for example Rockford Fosgate sub volume that has RCA in's and outs. Said volume was controlled inside amp? How does the really work?
In changing volume, using RTC, am I changing input gain on the Zero 3 to raise and lower subwoofers volume?
Do you have either the RCD or RC mini connected to the 6to8 as that would allow you to control sub volume from the 6to8. For a zero3 you need the Mos_RTC not the RTC and I believe it controls input voltage from rca input.

00 Dodge Ram Cummins Twin Turbo. IPad 9.7 Pro in the Dash. Illusion Audio C12XL C8,C5,Illusion Tweeters,Mosconi AS300.2,AS200.2, AS100.4. Mosconi 6to8 Aerospace
Hammer1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 07-30-2017   #4
 
DPGstereo's Avatar
 
Member
Join Date: Jan 2013
Location: FL
Posts: 433

Thanks: 1
Thanked 42 Times in 38 Posts
Rep Power: 87 DPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: How does Sub volume work Mosconi Zero 3

I can use either the Mosconi RC Mini to control the DSP, one function being subwoofer volume.

Or use the RTC-MOS that plugs into the Zero 3 amp.

Question is, how do each work? Specifically, how would each effect the Input Gain level of the Zero 3?

1. It was first recommended to me to use the Mosconi RTC-MOS that plugs into Zero 3 amp (RJ-45 phone plug) over using a sub volume control with RCA In's and Outs. With the RTC-MOS, is sub volume knob raising and lowering Input Gain on Zero 3 amp?

2. Then we discussed the ability to have quick access to different tunes of the 6to8 Aerospace, using the Mosconi RC Mini. Which also has a feature to control subwoofer volume. However, this option, seems like the same as using any sub volume with RCA In's and Outs. Raising and lowering Input Gain of the Zero 3 amp?

Just asking about how each effects the Input Gain of the Zero 3 amp?
DPGstereo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2017   #5
 
DPGstereo's Avatar
 
Member
Join Date: Jan 2013
Location: FL
Posts: 433

Thanks: 1
Thanked 42 Times in 38 Posts
Rep Power: 87 DPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: How does Sub volume work Mosconi Zero 3

The whole thing is about optimum signal level matching from source, dsp and amp.
If I use, say a DD-1, to match/optimize signals..

then use a separate subwoofer control, the gain on subwoofer amp is no longer correct?
DPGstereo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2017   #6
 
DPGstereo's Avatar
 
Member
Join Date: Jan 2013
Location: FL
Posts: 433

Thanks: 1
Thanked 42 Times in 38 Posts
Rep Power: 87 DPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: How does Sub volume work Mosconi Zero 3

Anyone know?

Help please...

"For the love of music..."
DPGstereo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2017   #7
DIYMA 500 Club
 
Hammer1's Avatar
 
Member
Join Date: Jan 2011
Location: Vancouver Wa
Posts: 659

Thanks: 8
Thanked 26 Times in 25 Posts
Rep Power: 113 Hammer1 will become famous soon enoughHammer1 will become famous soon enoughHammer1 will become famous soon enoughHammer1 will become famous soon enoughHammer1 will become famous soon enoughHammer1 will become famous soon enough


iTrader: (1)



Default Re: How does Sub volume work Mosconi Zero 3

Quote:
Originally Posted by DPGstereo View Post
The whole thing is about optimum signal level matching from source, dsp and amp.
If I use, say a DD-1, to match/optimize signals..

then use a separate subwoofer control, the gain on subwoofer amp is no longer correct?
You would set either the RC mini or the RTC to max then set your gains. Then when you use the RTC to lower sub volume you wont be over driving amp

00 Dodge Ram Cummins Twin Turbo. IPad 9.7 Pro in the Dash. Illusion Audio C12XL C8,C5,Illusion Tweeters,Mosconi AS300.2,AS200.2, AS100.4. Mosconi 6to8 Aerospace
Hammer1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-30-2017   #8
 
DPGstereo's Avatar
 
Member
Join Date: Jan 2013
Location: FL
Posts: 433

Thanks: 1
Thanked 42 Times in 38 Posts
Rep Power: 87 DPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enoughDPGstereo will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: How does Sub volume work Mosconi Zero 3

Thanks man. I'm trying to understand the gain structure of the Mosconi Zero 3.

"For the love of music..."
DPGstereo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Car Audio | DiyMobileAudio.com | Car Stereo Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Location
Where you live
First name
Last name
Do you work in the 12 Volt industry?
Do you work in the 12 Volt industry?
Youtube Channel
Enter Your Youtube Username, And It will Be Linked To In Your Posts!
12V Industry - Company Name
Your company name.
12V Industry - Your Position
Your position in your company.

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 12:30 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Ad Management by RedTyger

Home | User CP | Members List | New Posts | ITrader | Faq | Post Spy