Starter Disable Not working from Ungo Alarm - Car Audio | DiyMobileAudio.com | Car Stereo Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-26-2015   #1
 
Newbie
Join Date: Aug 2015
Location: San Rafael, Ca
Posts: 7

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 jonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Starter Disable Not working from Ungo Alarm

I wired a 20/30 amp 5 prong relay in as follows:

Cut the wire from iginition (to starter) & wired the iginition end to 30 & the starter end to 87a

From the Ungo alarm there is a 500ma negative trigger when active which is wired to position 85

Position 86 has 12v+ from the ignition (only when ignition is on) & also goes back to the Ungo brain for 12V ignition input.

This is exactly how the Ungo (MS8300) installation guide says to wire the relay but for whatever reason it is NOT killing the starter when the alarm is active.

I have triple checked the following:
relay is receiving the negative trigger when the alarm is activated.
12v ignition is making it back to the Ungo brain
I did cut the correct starter wire (doesn't turn over when relay is removed).
I even tried swapping the relay with another.

Any idea why the relay is not killing the starter when the alarm is active? I am totally stumped.

Thanks!
Jon

PS the subject vehicle is a 1989 VW Vanagon in case that matters. I don't think it does.
jonsonneborn is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 08-26-2015   #2
Upgrade Your Membership!
Moderator
 
Diyma Ninja
Join Date: Jan 2011
Location: Plymouth, IN
Age: 36
Posts: 2,102

12V Company:
SounDigital USA / Ground Zero USA
Position:
Dealer and Consumer Support

Thanks: 1
Thanked 63 Times in 46 Posts
Rep Power: 130 cobb2819 will become famous soon enoughcobb2819 will become famous soon enoughcobb2819 will become famous soon enoughcobb2819 will become famous soon enoughcobb2819 will become famous soon enoughcobb2819 will become famous soon enough


iTrader: (6)



Default Re: Starter Disable Not working from Ungo Alarm

So the negative output is "Ground when Armed"? And when you say alarm is activated, you're talking about pressing Lock/Arm, walking to the vehicle, unlocking with a key, opening the door, alarm start going off, you put the key in and the vehicle still starts?

Personal Car : Whichever One I Get Into That Morning
Equipment : Some Sources -> Some Processing -> Some Amps Feeding Some Speakers, Various Damping Products
cobb2819 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 08-26-2015   #3
 
Newbie
Join Date: Aug 2015
Location: San Rafael, Ca
Posts: 7

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 jonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: Starter Disable Not working from Ungo Alarm

Quote:
Originally Posted by cobb2819 View Post
So the negative output is "Ground when Armed"? And when you say alarm is activated, you're talking about pressing Lock/Arm, walking to the vehicle, unlocking with a key, opening the door, alarm start going off, you put the key in and the vehicle still starts?
Yes & I checked with a test probe. position 85 receives a constant ground signal when the alarm is activated (doors lock). I am actually sitting in the car, arming it & then testing. I can start the car with the alarm armed, disarmed, even if the siren is going off!

Thanks!
jonsonneborn is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
 
Old 08-26-2015   #4
 
Newbie
Join Date: Aug 2015
Location: San Rafael, Ca
Posts: 7

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 jonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enoughjonsonneborn will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: Starter Disable Not working from Ungo Alarm

I figured it out! What I thought was 12v ignition going into relay position 86 was actually accessory power (which means it was shutting off when turning the key all the way to the start position). I rewired it to the actual 12v ignition power & now the relay kicks on & disables the starter when the alarm is active.

Cheers,
Jon
jonsonneborn is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-15-2015   #5
 
Newbie
Join Date: Sep 2015
Location: los angeles
Posts: 31

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 52 Chief Wiggum will become famous soon enoughChief Wiggum will become famous soon enoughChief Wiggum will become famous soon enoughChief Wiggum will become famous soon enoughChief Wiggum will become famous soon enoughChief Wiggum will become famous soon enough


iTrader: (1)



Default Re: Starter Disable Not working from Ungo Alarm

jonsonneborn: I have some extra remote controls for the MS8300 if you want them. Let me know via PM with your address and they're yours.
Chief Wiggum is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Car Audio | DiyMobileAudio.com | Car Stereo Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 02:03 PM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Ad Management by RedTyger

Home | User CP | Members List | New Posts | ITrader | Faq | Post Spy