Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread - Page 124 - Car Audio | DiyMobileAudio.com | Car Stereo Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-08-2018   #3076
 
Newbie
Join Date: Feb 2017
Location: Buchanan, Mi
Posts: 244

Thanks: 16
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 32 BillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enough


iTrader: (1)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

Quote:
Originally Posted by NeedfulThink View Post
Hello all!

I connected my H800 (incl. RUX) via AI from HU (IVA D800R at EQ-Mode).
How can I additionally use one of the 3 AuxIns?
Is it possible somehow??
This is E X T R E M E L Y important for us!

many thanks!

Please tell me exactly what you are wanting to input and the rest of your system and perhaps I can better suggest options. CD changer, ipod, dab, TV tuner... everything in your preamp section and then we can see what your options are.. your deck should have a set of rca inputs for an audio video input. You should also have the CD changer optical and ainet port on the h800. The kca-801b is an easy option to add an input if you are limited. Or as others have said the 410 or 400 multi changer hubs... curious if you would be interested in selling one of the multi changer hubs?
BillC is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 11-08-2018   #3077
 
Newbie
Join Date: Nov 2018
Posts: 4


Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 NeedfulThink will become famous soon enoughNeedfulThink will become famous soon enoughNeedfulThink will become famous soon enoughNeedfulThink will become famous soon enoughNeedfulThink will become famous soon enoughNeedfulThink will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

hello BillC,

thanks, but sorry...
the one and only question is:
How can we additionally use one (or more) of the 3 AUX INs at EQ-Mode?
Plz, no other options... like KCA aso...

Thx!

b.t.w. ...
Quote:
Originally Posted by BillC View Post
Many of them turn the rca outputs into additional inputs when you switch to eq/ div mode for ainet..
...this is little wrong!
the turned rca outputs into "additional inputs", after switch to eq/ div mode, goes DIRECTLY to the HU-Amps!
You NOT can use it like AUXxx input.

So you can use a PXA without external Amp

Last edited by NeedfulThink; 11-08-2018 at 02:42 PM..
NeedfulThink is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-08-2018   #3078
 
Newbie
Join Date: Feb 2017
Location: Buchanan, Mi
Posts: 244

Thanks: 16
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 32 BillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enough


iTrader: (1)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

On the h800 the additional inputs are not usable in ainet mode period! You'll have to use a 410c, 400 hub, or a change and a kca-801b... unless your head unit allows other inputs and it is not available in north America. So I have never had cause to read the iva-d800r manual..
BillC is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
The Following User Says Thank You to BillC For This Useful Post:
TryDoingSomethingNew (11-08-2018)
 
Old 11-08-2018   #3079
 
Newbie
Join Date: Jul 2016
Location: Atlanta, GA
Posts: 18

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 TryDoingSomethingNew will become famous soon enoughTryDoingSomethingNew will become famous soon enoughTryDoingSomethingNew will become famous soon enoughTryDoingSomethingNew will become famous soon enoughTryDoingSomethingNew will become famous soon enoughTryDoingSomethingNew will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

Quote:
Originally Posted by NeedfulThink View Post
Hello TryDoing,
thanks, we know the KCA-410c. We have 2 KCA-400c on spare...
But this is not the problem. And not the solution...
We need one AUX INPUT (why, is a very loooong story...)
So... the one and only question is:
How can we additionally use one (or more) of the 3 AUX INs?
Hello, you're not paying attention to what Bill and I are saying.

a) The KCA-410c is not the same as the KCA-400c.

b) The KCA-410c or using a CD changer adapter (as Bill mentioned) IS the solution

The KCA-410c is an AUX input adapter which provides 2 AUX inputs.

How can we additionally use one (or more) of the 3 AUX INs at EQ-Mode?

In aftermarket stereo mode (no Ai-Net) you can access the AUX inputs using the RUX controller. However, this function is not accessible when using an Ai-Net head unit.

Therefore the only other way is to disconnect the Ai-Net cable and use the RUX for volume and source input selection, including the AUX inputs.

It you're capable of modifying electronics & wiring, it is also possible to modify the Ai-Net cable and use the stereo analog channels (wired to female RCA jacks) which will allow bypassing the head unit's analog signal and effectively creating an AUX input.

However I probably wouldn't recommend that, given that other options exist.
TryDoingSomethingNew is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-08-2018   #3080
 
Newbie
Join Date: Nov 2018
Posts: 4


Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 NeedfulThink will become famous soon enoughNeedfulThink will become famous soon enoughNeedfulThink will become famous soon enoughNeedfulThink will become famous soon enoughNeedfulThink will become famous soon enoughNeedfulThink will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

Yes, we know it. thx!

Let me say it by a other way...
We need a AUX INPUT DIRECTLY at the PXA-H800 (at EQ/Div -Mode).

does anyone have a firmware mod or so?

Thx to all!
NeedfulThink is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-08-2018   #3081
 
Newbie
Join Date: Jul 2016
Location: Atlanta, GA
Posts: 18

Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 TryDoingSomethingNew will become famous soon enoughTryDoingSomethingNew will become famous soon enoughTryDoingSomethingNew will become famous soon enoughTryDoingSomethingNew will become famous soon enoughTryDoingSomethingNew will become famous soon enoughTryDoingSomethingNew will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

Quote:
Originally Posted by NeedfulThink View Post
Yes, we know it. thx!

Let me say it by a other way...
We need a AUX INPUT DIRECTLY at the PXA-H800 (at EQ/Div -Mode).

does anyone have a firmware mod or so?

Thx to all!
1. No, there's no way to modify the firmware.

2. You cannot get AUX access any other way.

Please, re-read the responses from Bill and I above.

You have 4 options so far for getting an AUX input. 5 if you add using an analog-to-digital converter to send it via a TOSLINK connection with the head unit in CD mode.

If you absolutely must in only using the built-in AUX inputs, you'll have to disconnect the Ai-Net connection and use the RUX controller.

That's it.

What is the requirement for using ONLY the built-in AUX jacks?
TryDoingSomethingNew is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-08-2018   #3082
 
Newbie
Join Date: Feb 2017
Location: Buchanan, Mi
Posts: 244

Thanks: 16
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 32 BillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enough


iTrader: (1)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

If you just want another toslink input.. you can get a 2 into 1 optical toslink splitter pure o2o monoprice has a small switching device you could trick it. You mentioned the 5210 with ainet and the additional 2 rca connections.. I believe that is a work around for that unit to have true 5.1 surround??

All I can say is I have been down this road and with an ainet head unit you are actually limited in inputs available on the h800. If we knew exactly what you are trying to do perhaps we can offer a more viable solution that you may have overlooked. Curious.. why are you against the kca-410?? It easily gives you 2 sets of additional stereo inputs that can be selected from the ainet head unit... you could just ditch the ainet deck and use an iPad mini with toslink output, download an FM radio app, a good nav app, and lossless music files.. and use the rux as a stand alone controller.. the h800 has been out for almost 8 years now and I have not heard of anyone hacking or modifying its firmware, another option you may consider is using your stock head unit and a vpa-b2111 ainet hub.. it actually has full control of a pxa-h701 and can be integrated with your stock DVD nav unit and allows rear zone monitors etc... again I ask.. exactly what do you have, and perhaps there is a way to do it through your head unit and existing equipment... this forum is all about sharing information and helping .. but you limit the help you get if you leave out half the system layout. You may have overlooked something simple and easy.
BillC is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-08-2018   #3083
 
Newbie
Join Date: Feb 2017
Location: Buchanan, Mi
Posts: 244

Thanks: 16
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 32 BillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enough


iTrader: (1)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

Quote:
Originally Posted by NeedfulThink View Post
hello BillC,

thanks, but sorry...
the one and only question is:
How can we additionally use one (or more) of the 3 AUX INs at EQ-Mode?
Plz, no other options... like KCA aso...

Thx!

b.t.w. ...


...this is little wrong!
the turned rca outputs into "additional inputs", after switch to eq/ div mode, goes DIRECTLY to the HU-Amps!
You NOT can use it like AUXxx input.

So you can use a PXA without external Amp
You are correct it puts the front and rear channels back into the deck. But it doesnt look the processors sub output to the decks sub output.. or you would have no output for subwoofers.. and on some decks the subwoofer output can then be turned on as an auxiliary input on the stereo itself. Each one is different. Some allow the decks subwoofer output to become an input and some do not. At least north American units do.. perhaps the units for Europe with the "R" suffix do not?? And in general the manuals are very vague. Have you spoken to alpine America tech support? They can be helpful at times
BillC is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-29-2018   #3084
 
Newbie
Join Date: Aug 2015
Location: Chile
Posts: 10

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 fcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default

Hey, folks. I have a question regarding the equalization of my system. I have configured my speakers in 3 active ways and a subwoofer but I don't know if eq can be applied to each channel. (Tweeters, midrange and midbass) independently. I have only been able to apply general equalization to the components as a whole, i.e. take the left side (tw, midrange and midbass) and the same goes for the right side. It cannot be applied separately to each speaker ? Am I doing something wrong ?
fcojav is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-29-2018   #3085
Upgrade Your Membership!
 
nadams5755's Avatar
 
Member
Join Date: Jun 2012
Location: sf bay area
Posts: 534

Thanks: 47
Thanked 87 Times in 60 Posts
Rep Power: 92 nadams5755 will become famous soon enoughnadams5755 will become famous soon enoughnadams5755 will become famous soon enoughnadams5755 will become famous soon enoughnadams5755 will become famous soon enoughnadams5755 will become famous soon enough


iTrader: (10)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

in the rux, i think you keep highlighting your way through the selected interfaces to get individual interfaces. i remember seeing like "all left" then "all right" then individual channels.

maybe there's a setting to change eq style from input to output

nadams5755 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-29-2018   #3086
 
Newbie
Join Date: Aug 2015
Location: Chile
Posts: 10

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 fcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

I did it but it's not useful to select by driver independently. Only selects the left channel separately from the right channel (includes midrange and midbass tweeters).


Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk
fcojav is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-01-2018   #3087
DIYMA 500 Club
 
papasin's Avatar
 
Enthusiast
Join Date: Jan 2011
Location: SF Bay Area, CA
Posts: 3,006

Thanks: 26
Thanked 15 Times in 12 Posts
Rep Power: 136 papasin has a spectacular aura aboutpapasin has a spectacular aura aboutpapasin has a spectacular aura aboutpapasin has a spectacular aura aboutpapasin has a spectacular aura aboutpapasin has a spectacular aura aboutpapasin has a spectacular aura aboutpapasin has a spectacular aura aboutpapasin has a spectacular aura about


iTrader: (39)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

Quote:
Originally Posted by fcojav View Post
Hey, folks. I have a question regarding the equalization of my system. I have configured my speakers in 3 active ways and a subwoofer but I don't know if eq can be applied to each channel. (Tweeters, midrange and midbass) independently. I have only been able to apply general equalization to the components as a whole, i.e. take the left side (tw, midrange and midbass) and the same goes for the right side. It cannot be applied separately to each speaker ? Am I doing something wrong ?

Not on here very much anymore but ran into this post.

Anyway, assuming you are using GEQ, the best workaround to do this is to configure the H800 to 2-way, rear, sub(s). Donít set up any sort of PL2 or rear fill processing however.

You would then physically hook up tweeters to ch1-2, midbasses to 3-4, then your midranges to 5-6, sub(s) to 7-8.

What this will allow you have is 31-band separate L/R for ch1-4, 31-band L/R for 5-6, and 10-band L/R 7-8. Since your tweeters and midbasses will be on the upper and lower bands of the 31-bands, there should be enough band separation that you effectively have them far enough apart in their crossover regions that you do not have overlapping bands. With your midranges on Ch5-6, they would have a dedicated 31-band L/R. And subs would have 10-band L/R.

Hope that makes sense and helps.
papasin is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 12-01-2018   #3088
 
Newbie
Join Date: Aug 2015
Location: Chile
Posts: 10

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0 fcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enoughfcojav will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default

I had thought of this solution but I did not give it credibility as I thought it would be crazy. Hahaha

It is not understood that alpine has not given the 31 eq independently to each driver. What were they thinking?

Thank you very much for confirming what I thought
fcojav is online now   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2019   #3089
DIYMA 500 Club
 
tonynca's Avatar
 
Member
Join Date: Dec 2009
Location: San Jose, CA
Posts: 265

Thanks: 19
Thanked 20 Times in 17 Posts
Rep Power: 120 tonynca will become famous soon enoughtonynca will become famous soon enoughtonynca will become famous soon enoughtonynca will become famous soon enoughtonynca will become famous soon enoughtonynca will become famous soon enough


iTrader: (4)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

Anyone here have one of these for sale with the c800 controller?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Clarion NX807, Audison Bit One, Audison Voce 5.1k, Audison Voce Quattro, Scanspeak R3004 1", Focal Utopia 3w2 Be 3", Hybrid Audio L6SE 6.5", Image Dynamics IDQ10v4 10" x2
tonynca is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2019   #3090
DIYMA 500 Club
 
Newbie
Join Date: Oct 2012
Location: Ventura County
Age: 32
Posts: 67

12V Company:
My Garage
Position:
Car Audio

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 83 maresgti12 will become famous soon enoughmaresgti12 will become famous soon enoughmaresgti12 will become famous soon enoughmaresgti12 will become famous soon enoughmaresgti12 will become famous soon enoughmaresgti12 will become famous soon enough


iTrader: (0)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

Quote:
Originally Posted by tonynca View Post
Anyone here have one of these for sale with the c800 controller?


Sent from my iPhone using Tapatalk
I do bnib. Pm me

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

#PJKTMKVii
maresgti12 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2019   #3091
 
Newbie
Join Date: Feb 2017
Location: Buchanan, Mi
Posts: 244

Thanks: 16
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 32 BillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enough


iTrader: (1)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

[GVIDEO][/GVIDEO]
Quote:
Originally Posted by maresgti12 View Post
I do bnib. Pm me

Sent from my Pixel 3 XL using Tapatalk

I sent pm, also looking for just a brain, don't need rux, but if price is right maybe
BillC is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-05-2019   #3092
 
Newbie
Join Date: Feb 2017
Location: Buchanan, Mi
Posts: 244

Thanks: 16
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 32 BillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enoughBillC will become famous soon enough


iTrader: (1)



Default Re: Alpine PXA-H800 Processor Discussion Thread

Quote:
Originally Posted by papasin View Post
Not on here very much anymore but ran into this post.

Anyway, assuming you are using GEQ, the best workaround to do this is to configure the H800 to 2-way, rear, sub(s). Donít set up any sort of PL2 or rear fill processing however.

You would then physically hook up tweeters to ch1-2, midbasses to 3-4, then your midranges to 5-6, sub(s) to 7-8.

What this will allow you have is 31-band separate L/R for ch1-4, 31-band L/R for 5-6, and 10-band L/R 7-8. Since your tweeters and midbasses will be on the upper and lower bands of the 31-bands, there should be enough band separation that you effectively have them far enough apart in their crossover regions that you do not have overlapping bands. With your midranges on Ch5-6, they would have a dedicated 31-band L/R. And subs would have 10-band L/R.

Hope that makes sense and helps.
If you setup as 2 way front with rear fill and stereo subs, it will actually allow 31 band to a set of channels, so if you have a trouble area and need that much eq it is doable, plus by doing so it allows higher line level to that set of drivers.
BillC is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Car Audio | DiyMobileAudio.com | Car Stereo Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Location
Where you live
First name
Last name
Do you work in the 12 Volt industry?
Do you work in the 12 Volt industry?
Youtube Channel
Enter Your Youtube Username, And It will Be Linked To In Your Posts!
12V Industry - Company Name
Your company name.
12V Industry - Your Position
Your position in your company.

Log-in



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT -6. The time now is 10:42 AM.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2019 DragonByte Technologies Ltd.

Ad Management by RedTyger

Home | User CP | Members List | New Posts | ITrader | Faq | Post Spy