Jestem w trakcie robienia kabli RCA i zastanawiałem się, czy istnieje sposób na dodanie dodatkowego ekranowania (oplot, osłona foliowa, taśma foliowa). Używam kabla Gepco 61801EZ i wtyków RCA Neutrik NYS352G.
Pozwalam sobie nie zgodzić się...shielding is bad
Jak dużo dodatkowego szumu doświadczasz z tymi kablami?Jestem w trakcie robienia kabli RCA i zastanawiałem się, czy istnieje sposób na dodanie dodatkowego ekranowania (oplot, osłona foliowa, taśma foliowa). Używam kabla Gepco 61801EZ i wtyczek RCA Neutrik NYS352G.
Żadnego szumu. Właściwie jeszcze ich nie skończyłem budować. Po prostu zastanawiałem się, zanim założyłem techflex.jak dużo dodatkowego szumu odczuwasz z tymi kablami?dlaczego uważasz, że ekranowanie zmniejszy ten szum?lub.jeszcze nie masz szumu. i naprawiasz problem, który jeszcze nie występuje?![]()
Uprzedziłeś mnie. Wszystko, co noszę, jest skręcone.Plecenie lub skręcanie to całe ekranowanie, którego potrzebujesz.
Tesla odkrył to w latach 1800.
Wydają się już skręcone
![]()
Cholera, chyba nie zrobiłem wystarczająco dużo badań przed zakupem komponentów połączeniowych DIY za 75 $.Zrób sobie przysługę i trzymaj się kabla koncentrycznego, mają one udowodnioną historię bycia idealnymi do tego zadania.
Gdzie jest mało prawdopodobne, aby zostały zdeptane itp.WskazówkaPodwozie jest powrotem masy, prowadzisz po nim swoje interkonekty, co myślisz, że przewody zasilające zrobią inaczej? To znaczy, podwozie i przewody zasilające mogą zawierać tętnienia AC.Pucks anyone.Ok, gdzie jest najlepsze miejsce do poprowadzenia kabli RCA (wiem, że nie w pobliżu przewodów zasilających, głośnikowych, zdalnych)?
Jaki rodzaj zakłóceń jest emitowany z obudowy i przewodów zasilających? Kupiłem trochę tego uszczelki EMI o niskiej sile docisku (tak naprawdę nie wiem, co robi) od All Electronics Corp. Czy pomogłoby mi to ekranować zakłócenia z obudowy, gdybym położył na niej kable RCA? Oto strona, którą znalazłem na temat ekranowania EMI, ale nie jestem pewien, jak miałoby się to odnosić do środowiska samochodowego.Obudowa jest powrotem do masy, prowadzisz po niej swoje połączenia, co myślisz, że przewody zasilające zrobią inaczej? Tzn. obudowa i przewody zasilające mogą zawierać tętnienia prądu zmiennego.
Nigdy o tym nie pomyślałem, przypuszczam, ponieważ nigdy tego nie widziałem, ale genialne, jeśli pasuje, a także jeśli masz szyberdach z przewodami zasilającymi w pobliżu.Zawsze prowadzę kable RCA w górę słupków A, przez dach (oczywiście pod podsufitką) i z powrotem w dół tylnych słupków do moich wzmacniaczy. W ten sposób są one z dala od WSZELKICH przewodów lub ramy samochodu. Robię również własne kable RCA, używając kabla mikrofonowego Mogami Kabel
Nie ma potrzeby ekranowania