DIYMobileAudio.com Car Stereo Forum banner

Atoto s8 android jednostka centralna - pomoc w instalacji?

7.6K views 2 replies 3 participants last post by  rimshot  
#1 ·
Cześć wszystkim,

właśnie kupiłem jednostkę androidową atoto s8 premium double din

mam vauxhall vario van z 2018 roku

kupiłem jednostkę connect 2 z ebay, która jest dostarczana z kablem krosowym, dzięki czemu mogę zachować sterowanie z kierownicy, ale nie wiedziałem, że trzeba to samemu modyfikować w zależności od marki radia...

ponieważ moje jest klasyfikowane jako chińskie, nie widzę nic w instrukcjach

na kablu krosowym znajduje się małe gniazdo jack i jest port z tyłu urządzenia do podłączenia pilota bezprzewodowego, jednak ludzie mówią, żeby nie używać tego gniazda...

Czy ktoś może mi udzielić jakiejś rady lub
pomocy?

dodam kilka zdjęć

wielkie dzięki

#2 ·
Bardziej zaawansowane jednostki centralne, takie jak ta w Atoto, nie mają typowego małego gniazda 3,5 mm do sterowania z kierownicy. Ostatecznie wykorzystują mechanizm rezystancyjny, który odbywa się za pomocą tych dwóch przewodów key 1 i key 2. Wiem, że w moim samochodzie adapter kierownicy aswc-1 ma możliwość użycia gniazda 3,5 mm lub stylu rezystancyjnego. Wymaga to umieszczenia adaptera na tym gnieździe, który rozgałęzia się na 2 przewody. Adapter sterowania z kierownicy Axxess ASWC-1 Na przykład w tym linku można zobaczyć adapter. Oczywiście ASWC, które posiadam, musiałoby również zostać zaprogramowane do jednostki, która jest kompatybilna z Atoto, co mógłbym uzyskać od producenta. Na ostatnim zdjęciu 2. to to, na co patrzysz. Te dwa rezystancyjne przewody prawdopodobnie łączą się z wiązką key 1+2, którą posiadasz.

• Like
Reactions: rimshot
#3 ·
Miałem to SWC zainstalowane dla fabrycznego radia, ale mój Atoto S8 po prostu działał z przyciskami na kierownicy, bez dodatkowego sprzętu. W menu są również pewne ustawienia SWC, jeśli dobrze pamiętam.