DIYMobileAudio.com Car Stereo Forum banner

BMS do rekomendacji dla akumulatora litowo-tytanowo-tlenkowego (LTO)?

1.2K views 5 replies 4 participants last post by  JohnnyOhh  
#1 ·
Czy ktoś może polecić jakieś konkretne produkty do BMS, który jest dostrojony do akumulatora litowego w stylu LTO do zastosowania "12V"? Czy ktoś używał takiego, który dobrze działa i który by polecił?

#4 ·
Dzięki wam za opinie/doświadczenia.

Battery hookup sprzedaje kilka ogniw LTO, ich obsługa klienta zaleciła użycie LTO BMS, więc sprawdzałem, czy to jest coś powszechnego.
Istnieją takie na ali express od Daly, co podobno jest renomowane.

Znalazłem też ten projekt LTO BMS, gość zrobił swój własny niestandardowy projekt bms!

#5 ·
Cały sens BMS polega na kontrolowaniu całego wyjścia z akumulatora.
Jeśli używasz LTO, prawdopodobnie chcesz z niego dużo mocy, wtedy musiałbyś kupić co najmniej 500A BMS i nadal może to utrudniać wydajność mocy.
Jeśli nie potrzebujesz tak dużej mocy, może to dobrze działać.
Balanser Heltec to wszystko, czego potrzeba, o ile zbalansujesz bank przed użyciem.

#6 ·
Osobiście nie potrzebuję dużej mocy, chcę tylko solidne, stabilne źródło napięcia dla pojazdu/systemu. Myślę, że BMS pozwalają również na wyższe prądy impulsowe przez krótszy czas? np. 100A BMS może pozwolić na 300A przez krótszy czas. Prąd znamionowy 100A, na przykład, to zwykle ok. 30 sekund lub 60 sekund ograniczenia, w przybliżeniu? Możesz użyć wyższego prądu przez krótszy czas.