DIYMobileAudio.com Car Stereo Forum banner

Czy ktoś próbował tych Rainbow DSP?

2 reading
11K views 54 replies 21 participants last post by  iamkickingback  
#1 ·
Link Rainbow dsp

Widziałem je w sprzedaży od 800 do 400 dolarów. Wiem z dawnych czasów, że "Rainbow" była marką najwyższej klasy. Niewiele informacji, a strony internetowe czasami nie są w języku angielskim. Powodem, dla którego jestem zainteresowany, jest możliwość strojenia za pomocą aplikacji. Mówi się, że ma również wbudowane 7x55 watów.
Widziałem wątek o rainbow dsp 1.8, ale to wygląda na zaktualizowany model.

#2 ·
Link Rainbow dsp

Widziałem je w sprzedaży od 800 do 400 dolarów. Wiem z dawnych czasów, że "Rainbow" było marką najwyższej klasy. Niewiele informacji, a strony internetowe czasami nie są w języku angielskim. Powodem, dla którego jestem zainteresowany, jest możliwość strojenia za pomocą aplikacji. Mówi się, że ma również wbudowane 7x55 watów.
Zdecydowanie cena jest wystarczająco niska, może warto spróbować. Rainbow produkuje lub produkowało naprawdę wysokiej klasy głośniki.

#3 ·
Link Rainbow dsp

Widziałem je w sprzedaży od 800 do 400 dolarów. Wiem, że "Rainbow" było wtedy marką najwyższej klasy. Niewiele informacji, a strony internetowe czasami nie są w języku angielskim. Powodem, dla którego jestem zainteresowany, jest możliwość strojenia za pomocą aplikacji. Mówi się, że ma również wbudowane 7x55 watów.
Możesz zaoszczędzić dodatkowe 80 $ pod poniższym linkiem. To ten sam sprzedawca. Trudno mi zobaczyć, jak można się pomylić za 320 $.

#35 ·
Możesz zaoszczędzić dodatkowe 80 $ pod poniższym linkiem. To ten sam sprzedawca. Trudno mi sobie wyobrazić, jak można się pomylić za 320 $.

Zgadzam się, 💯

#8 ·
Więc tak wygląda sprawa z Rainbow: nie są już firmą, którą kiedyś byli, ponieważ zostali sprzedani chińskiej firmie. Prawdziwą marką Rainbow jest AudioCircle, założyli nową firmę po sprzedaży. Twoje przypuszczenia są tak dobre, jak każdego innego, co do jakości tych za 320 dolarów, ale jestem pewien, że są one w pełni sprawne.

#10 ·
Używałem go wcześniej. Przestałem go używać, ponieważ Apple by go aktualizował, a ich oprogramowanie nie i w pewnym momencie nic nie działało razem. Kolejnym problemem było to, że nie mieli zwrotnic Linkwitza-Rileya w DSP. Musiałem użyć butterwortha. Ale zrobiło to robotę. Integracja z Apple była powodem, dla którego przestałem go używać.

#13 ·
Zdecydowanie chińska firma, zrobiłem rozeznanie i wszędzie literówki i uszkodzone linki. Znalazłem to na AliExpress. Stolica chińskich rzeczy. Anulowałem moje zamówienie.
Jeśli chcesz tańszy wzmacniacz dsp z oprogramowaniem, które faktycznie działa i jest funkcjonalne, to proszę bardzo.

• Like
Reactions: Hypefxx
#15 ·
Miłą rzeczą w Steg jest to, że moim zdaniem wadą kombinacji wzmacniaczy i DSP jest to, że zwykle jesteś ograniczony przez wzmocnienia w DSP, kończy się moc wyjściowa i to wszystko. Tam, gdzie Steg jest jak samodzielne urządzenie, w którym kończy się wzmocnienie przy 0dB w procesorze, możesz zwiększyć wzmocnienie na wzmacniaczach i pokonać ograniczenie, cóż, Steg, wierzę, ma również regulację wzmocnienia po stronie wzmacniacza w DSP, to miłe. Powiem, że dwa dni temu bawiłem się oprogramowaniem Musway i jest ono proste, ale uważam, że jego siostrzana firma ESX ma lepsze oprogramowanie.

#30 ·
Jestem pewien, że m12 i tune12 to świetne DSP, ale w tych cenach wchodzisz w wyższą półkę, ale stare forum mówi... kup raz, zapłacz raz z pewnością wciąż obowiązuje. Pomyślałem, że szuka czegoś bardziej przyjaznego dla budżetu, dlatego zasugerowałem to, co zrobiłem.

• Like
Reactions: quickaudi07
#32 · (Edited)
Wracając do twojego pierwotnego pytania, czy ktoś kiedykolwiek używał tych wzmacniaczy Rainbow DAP? Jeśli sprzedali badania i rozwój tej chińskiej firmie, nadal mogą być dobre. Oglądałem ten 12-kanałowy wzmacniacz DSP. Szukam "prostego" ulepszenia wzmacniacza do standardowego 15-kanałowego systemu Bose.

#33 · (Edited)
12-kanałowy dsp/wzmacniacz kosztuje teraz 400 $. Nie widziałem, żeby ktoś odpowiadał. Ale 400 $ wydaje się dobrą ofertą.

#34 ·
Z kaprysu kupiłem 6-kanałowy wzmacniacz (Rainbow Audio EL-AP300D 6-kanałowy DSP/wzmacniacz) dla Bronco mojego szwagra. Zdecydowanie nie jest to pojazd SQ, więc dopóki działa zgodnie z przeznaczeniem, powinno być dobrze. Opublikuję wyniki, gdy w końcu go zainstalujemy.

#36 ·
Link Rainbow dsp

Widziałem je w sprzedaży od 800 do 400 $. Wiem z dawnych czasów, że „Rainbow” to marka najwyższej klasy. Niewiele informacji, a strony internetowe czasami nie są w języku angielskim. Powodem, dla którego jestem zainteresowany, jest możliwość strojenia za pomocą aplikacji. Mówi się, że ma również wbudowane 7x55 watów.
Audio Intensity ma teraz kilka dobrych ofert. Xcelsus Magma 220.4 czerwony model demonstracyjny. 349,00 $

Głośniki wysokotonowe Xcelsus XPLT28W, 99 $ za parę,

NAPRAWDĘ ładny 4x150 SQ A/B, Rainbow Audio SL-A4150 4-kanałowy wzmacniacz klasy AB demo, 349 $, prawie sam go zgarnąłem!

Procesor DSP Xcelsus XQA 4880 8-kanałowy 150 $

Goldhorn 299 $

349 $