Diyma powinien dostać tryb battle royale, w którym uczestnicy wątku mogą go uczynić prywatnym i ukrytym przed modami i urządzić sobie nawzajem jatkę…
RESONIX SOUND DEADENING TO…
Nie krzycz na mnie, to żart
Mój system miał problemy, w których środek przesuwał się w lewo lub w prawo od środka, pozostawiając pustkę po przeciwnej stronie. Tonacja również zmieniała się z w porządku na super cienką i ostrą. Myślałem, że to moje uszy i problemy z fazą/odbiciami, których nie mogłem wyłączyć. Łańcuch sygnałowy to iPhone > adapter USB > topping d10s > wejście optyczne helix dsp.3.
Wczoraj poprosiłem mojego przyjaciela, aby podłączył swojego nowszego iPhone'a (14 vs mój 11). Wszystkie problemy zniknęły i przywitała mnie ogromna scena dźwiękowa i super bogata charakterystyka częstotliwościowa. (Apple Music lossless pobrane lokalnie dla obu, bez korekcji, wyrównywania dźwięku, Dolby atmos, żadnych bzdur.) Włożyłem dużo wysiłku i strojenia w mój system, to był zasłużony wynik.
Zanim się wkurzysz i ukamienujesz mnie na śmierć, mam dwie teorie.
1: mój telefon miał poważne problemy gdzieś w środku (upadł, utonął i różne okropności)
2: to był problem z kodekiem/formatem. (iPhone'y muszą używać „adaptera kamery USB”, aby podłączyć się do przetwornika cyfrowo-analogowego.) Dziwne jest to, że problemy występowały również przez mój helix hec bt hd, zanim umarł.
Zaktualizowałem do najnowszego iPhone'a, na którego dostałem świetną ofertę i nie był to ogromny wydatek gotówki. Ma port USB C i nie potrzebuje adaptera do podłączenia do przetwornika cyfrowo-analogowego. Po raz kolejny nastąpił mniejszy krok w górę w porównaniu z iPhonem moich znajomych. Mniej ostrości i więcej subsonicznego basu. To nie jest efekt placebo. Zarówno on, jak i moja żona mogli dostrzec różnicę między swoimi telefonami a moim, a także starym (🤮). Mam w drodze nowe głośniki średniotonowe i nawet nie czuję, że ich już potrzebuję, różnica jest tak ogromna.
Wiem, że to niewiele wnosi do debaty iPhone vs. Android. Mam jednak nadzieję, że moje doświadczenie może pokazać, że w obrazie jest coś więcej niż tylko numer na pliku audio. Myślę, że sam sprzęt zdecydowanie może mieć efekty, o których żaden z nas nie ma wystarczającej wiedzy, aby o nich dyskutować (chyba że ktoś ma i może więcej wyjaśnić). Jak w przypadku większości rzeczy audio, porównuj tak uczciwie, jak potrafisz, ufaj swoim uszom i używaj zdrowego rozsądku. Nasza wiedza na ten temat może pomijać ważne rzeczy, a ludzkie uszy są bardzo imponującym organem. Nie kupuj kabli RCA za 1000 dolarów, ale wzmacniacze Skar prawdopodobnie nie będą brzmiały tak dobrze jak Mosconi.