DIYMobileAudio.com Car Stereo Forum banner

Jaki jest największy rozmiar kabla głośnikowego potrzebny dla 500W RMS?

43K views 19 replies 15 participants last post by  karls  
#1 ·
Mam trochę kabla Kicker 10awg, który kosztował około 30$

12 awg kosztuje około 20$

Czy potrzebuję 10awg dla 500w?

#4 ·
Szukam komentarzy od ludzi, którzy byli na moim miejscu i mogą po prostu udzielić mi bezpośredniej odpowiedzi, abym nie musiał tracić niezliczonych godzin na szukanie jednej informacji... Czy do tego służy to forum? I to około 2-3 stóp dla 500w rms. Chociaż w tej chwili mam podłączone 2x 250w z różnych subów w innym pudełku

#10 ·
Nie chciałem być palantem.

Ale myślałem, że to forum jest dla ludzi, którzy są zbyt leniwi, żeby sami szukać...

Próbowałem wejść na tę stronę i wydawało się, że jest tam za dużo do przeczytania...

:|

#14 ·
Mam trochę kabla kicker 10awg, który kosztował około 30$

12 awg kosztuje około 20$

Czy potrzebuję 10awg dla 500w?
Jeśli już masz kabel, w czym problem? Po prostu podłącz największy kabel, który pasuje do złączy.

Czego naprawdę szukam, to komentarze od ludzi, którzy byli na moim miejscu i mogą po prostu udzielić mi prostej odpowiedzi, abym nie musiał tracić niezliczonych godzin na próby znalezienia jednej informacji...

Czyż nie do tego służy to forum?
Nie, nie do tego. To forum nie służy do karmienia łyżeczką. Chodzi o naukę i badania. Użyj funkcji wyszukiwania. Ucz się. Jeśli nie jesteś czegoś pewien, poproś o wyjaśnienie.

Chcesz mieć łatwo i być leniwym, spodziewaj się reakcji i usłyszysz, żebyś poszedł gdzie indziej.