DIYMobileAudio.com Car Stereo Forum banner

MTI... prefabrykowany/gotowy standard?

3.8K views 26 replies 9 participants last post by  iamkickingback  
#1 ·
Niedawno kupiłem 2 12tw3 do mojej załogi Silverado. Planowałem ponownie użyć mojej starej skrzyni, ponieważ spełnia wymagania dotyczące uszczelnienia... No cóż, prawie.

Ale zastanawiam się, czy nie powinienem po prostu zaszaleć i zamówić ładniejszą skrzynię. Mieszkam w okolicy VA Beach i nie jestem pewien co do lokalnej jakości, ale nie widziałem złej recenzji MTI i gdzieś widziałem, że są budowniczymi załadowanych skrzyń dla Focal.

Myślę o etapie 2 i nie potrzebuję świateł i przezroczystości, ale wolę winyl zamiast dywanu.

Jeśli zamówię, czy budują skrzynię zgodnie ze specyfikacją subwoofera? Nie podali objętości na stronie produktu.

• Like
Reactions: tjacobso384
#6 ·
Też nie mogłem znaleźć ich specyfikacji głośności i strojenia. SoundsGoodStereo też ma dobre opcje. Skończyłem z SGS, ponieważ odebrali telefon za pierwszym razem, gdy zadzwoniłem. Skończyłem też dostając od nich więcej rzeczy. Płyty zaślepiające, adaptery głośnikowe itp.
Zamówiłem już adaptery do moich tm8s i płyty zaślepiające. Nie widzę ich obudów tak jak wcześniej. Wygląda na to, że zmienili szczegóły lub próbowali, bo pamiętam, że widziałem je wcześniej

#3 ·
Czy jest naprawdę po dużej czy po małej stronie? Jeśli jest nieco mniejszy, na przykład o mniej niż 15%, to wypełnij go jednym funtem materiału Aousta na stopę sześcienną przestrzeni powietrznej. Zazwyczaj poprawia to ogólną jakość dźwięku odpowiedzi.

#5 ·
Nie możesz się pomylić z MTI lub SGS. Kolejną świetną opcją jest NetAudio z Wichita Falls, TX. Paul i jego zespół w NetAudio budują doskonałe obudowy (posiadałem już trzy). NA zbuduje strzelanie w dół lub w górę. Uwielbiają również pełne niestandardowe konstrukcje. Po prostu powiedz im, co masz i czego chcesz, oraz budżet. Zaprojektują coś niesamowitego.

#12 ·
#10 ·
Posiadałem 2 obudowy Mti. Pierwsza to fantazyjna stage4, a może nawet 5 z diamentowym detalem po bokach/akrylowymi oknami/światłami. Nie zamawiałem jej z pierwszej ręki, więc nie mogę tego na pewno powiedzieć, ale była to piękna skrzynia. Zrobiona dla 2 13tw5.

Druga i obecna to stage 2 dla pary frog GB12. Ta nie jest tak fantazyjna, ale wciąż bardzo ładnie wygląda i szczerze mówiąc, bardziej mi odpowiada. Celem tym razem było użycie pełnowymiarowych subwooferów i udało im się to zrobić.

Jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania i wykończenia obu. To powiedziawszy, oba miały drobne i łatwe do naprawienia problemy. Stage 4/5 wydawała bardzo nieprzyjemny dźwięk grzechotania, początkowo obwiniałem subwoofery, ale okazało się, że nie uszczelnili, gdzie przewód do świateł przechodził przez przedni panel z logo i wariacko wibrował.

Obecna stage 2 nie pasuje idealnie do podłogi i bez obciążenia można tego gościa kołysać niewielkim naciskiem. Jeśli i kiedy musiałbym nagle się zatrzymać, zsunąłby się do przodu. Znowu łatwa naprawa z kilkoma paskami wypełniającymi z pianki pod spodem.

Nadal gorąco je polecam i skorzystaj z wyprzedaży świątecznych. James Skaggs to człowiek, z którym należy porozmawiać i odpowie na wszystkie Twoje pytania. Zazwyczaj jest szalenie zajęty, więc bądźcie trochę cierpliwi.

#14 ·
Posiadałem 2 obudowy Mti. Pierwsza to fantazyjna scena 4, a może nawet 5 z diamentowym detalem po bokach/oknami akrylowymi/światłami. Nie zamawiałem jej z pierwszej ręki, więc nie mogę tego na pewno powiedzieć, ale była to piękna skrzynia. Stworzona dla 2 13tw5.

Druga i obecna to scena 2 dla pary żab GB12. Ta nie jest tak fantazyjna, ale wciąż bardzo ładnie wygląda i szczerze mówiąc, bardziej w moim stylu. Celem tym razem było użycie pełnowymiarowych subwooferów i udało im się to zrobić.

Jestem bardzo zadowolony z jakości wykonania i wykończenia obu. To powiedziawszy, oba miały drobne i łatwe do naprawienia problemy. Scena 4/5 wydawała bardzo nieprzyjemny dźwięk grzechotania, początkowo obwiniałem subwoofery, ale okazało się, że nie uszczelnili ani nie uszczelnili, gdzie przewód do świateł przechodził przez przedni panel z logo i wariacko wibrował.

Obecna scena 2 nie pasuje idealnie do podłogi i bez obciążenia można tego gościa kołysać niewielkim naciskiem. Jeśli i kiedy musiałbym nagle się zatrzymać, zsunąłby się do przodu. Ponownie, łatwa naprawa z kilkoma paskami wypełniacza piankowego pod spodem.

Nadal gorąco je polecam i korzystam ze świątecznej wyprzedaży. James Skaggs to człowiek, z którym należy porozmawiać i odpowie na wszystkie Twoje pytania. Zazwyczaj jest szalenie zajęty, więc po prostu bądź trochę cierpliwy.
Czuję, że mogłem widzieć to pudełko. Niewiele z diamentowym nadrukiem.

Możliwe, aby wrzucić zdjęcie obecnego?

#13 ·
Skaggs jest jednym z najlepszych facetów. Chętnie spędzi z Tobą godziny na telefonie, rozmawiając o celach Twojego systemu. Chciałbym móc go zatrudnić do zarządzania klientami i sprzedażą dla mnie.
Nigdy go nie spotkałem osobiście, ale wydaje się być wspaniałym facetem. Niezwykle kompetentny i bardzo pomocny, chętny do dostosowywania się do moich próśb (w szczególności różne emblematy i subwoofery z rynku wtórnego), a także informował mnie na bieżąco zdjęciami podczas całej budowy. 👍 👍

• Like
Reactions: saltyone
#18 ·
Tak, to ten, który widziałem.
Image

Image

Ten etap 2 jest elegancki. Czy to z przeszyciami i odznaką OEM? Zawiera akrylowy panel?

Różnica między głośnikami skierowanymi w górę a w dół? Uwielbiam, jak głośniki skierowane w górę wyglądają z tym kawałkiem wrpa.

Włożyłem moje 12s do mojej skrzyni subthump i czekam na grill, ale dzisiaj jest ostatni dzień na zniżkę (tylko save20 działa).

#17 ·
To wszystko miłość!

• Like
Reactions: clange2485
#23 · (Edited)
Po tonach rozmów, złożyłem zamówienie na zwykły etap 2. Może będę żałował, że nie wziąłem szwów, ale nie potrzebowałem świateł ani naklejki.

I wszystko, co powiedziano o Jamesie, jest prawdą... Najwyraźniej nigdy nie przestaje pracować.