Potrzebuję pomocy w procesie pomiaru offline dla odniesienia czasowego/impulsu. Nie miałem problemu, gdy samochód miał wejście aux i mogłem użyć karty dźwiękowej w komputerze. Jednak Accord 2020 ma tylko Bluetooth, więc muszę użyć pomiaru offline. Zwykłe przebiegi lub RTA z różowym działają dobrze. Nie mogę rozgryźć, jak z powodzeniem wykonać odniesienie czasowe za pomocą plików pomiaru offline. Wyniki są w najlepszym razie dziwne. Otrzymuję niespójne wyniki, przy czym odległość jest o kilka stóp od jednego pomiaru do drugiego i wiele zbyt dużych błędów regulacji zegara.
Próbowałem wszystkich rodzajów kombinacji. Generowanie pliku z kanałami L&R, tylko lewy, tylko prawy. Odniesienie czasowe po lewej lub prawej stronie. Wyciszanie określonych kanałów, przekierowywanie kanałów itp. Chociaż próbowałem różnych kombinacji, myślałem, że proces wyglądał następująco:
1. Wygeneruj plik sweep, kanały L&R, odniesienie czasowe lewe.
2. W obszarze Pomiar, Z pliku, wybierz wygenerowany przebieg. Upewniając się, że częstotliwości próbkowania są takie same i ustawiając Czas na Użyj akustycznego odniesienia czasowego.
3. Ustaw wyjście na DSP tak, aby odtwarzał tylko jeden kanał. Powiedzmy przedni lewy.
4. Uruchom pomiar
5. Ustaw wyjście na DSP tak, aby odtwarzał z innego kanału. Powiedzmy przedni prawy.
6. Kontynuuj dla wszystkich głośników.
7. Sprawdź w zakładce nakładki, impuls, ustaw na % i dostosuj okienkowanie w razie potrzeby.
Próbowałem wszystkich rodzajów kombinacji. Generowanie pliku z kanałami L&R, tylko lewy, tylko prawy. Odniesienie czasowe po lewej lub prawej stronie. Wyciszanie określonych kanałów, przekierowywanie kanałów itp. Chociaż próbowałem różnych kombinacji, myślałem, że proces wyglądał następująco:
1. Wygeneruj plik sweep, kanały L&R, odniesienie czasowe lewe.
2. W obszarze Pomiar, Z pliku, wybierz wygenerowany przebieg. Upewniając się, że częstotliwości próbkowania są takie same i ustawiając Czas na Użyj akustycznego odniesienia czasowego.
3. Ustaw wyjście na DSP tak, aby odtwarzał tylko jeden kanał. Powiedzmy przedni lewy.
4. Uruchom pomiar
5. Ustaw wyjście na DSP tak, aby odtwarzał z innego kanału. Powiedzmy przedni prawy.
6. Kontynuuj dla wszystkich głośników.
7. Sprawdź w zakładce nakładki, impuls, ustaw na % i dostosuj okienkowanie w razie potrzeby.