Czy z wzmacniaczem o dość wysokiej czułości wejściowej około 8 V, rzeczywiście potrzebowałbyś konwertera wyjścia liniowego, czy też mógłbyś bezpośrednio podłączyć przewody głośnikowe do wejść RCA wzmacniacza?
Znam prawo Ohma, ale jak go użyć, żeby wiedzieć, że to 16RMS?Prawo Ohma
Jasne. Zakładam, że wszystko jest w porządku, o ile napięcie wejściowe nie przekracza maksymalnej wartości. Ale czytając inne posty, może pójść coś nie tak, nie wiem.Musisz użyć cyfrowego multimetru i zmierzyć napięcie wyjściowe na przewodach głośnikowych.
Czuję, że robisz to o wiele trudniejsze i bardziej skomplikowane niż powinno być.Hmm, nie pomyślałem o tym. Jeśli kanały wzmacniacza w radiu są zmostkowane, wówczas zaciski ujemne będą wszystkie pchać i ciągnąć prąd. Widzę, jak łączenie ich wszystkich razem może być złe. Myślę, że można uniknąć problemów, umieszczając rezystory o wysokiej wartości szeregowo ze wszystkimi przewodami wychodzącymi ze wzmacniacza radiowego?
Wzmacniacze JL mają wejścia różnicowe, więc ekran RCA nie jest połączony z obudową wzmacniacza ani uziemieniem wtórnym, jak ma to miejsce w przypadku większości wzmacniaczy.Zauważyłem, że odnoszą się tylko do wzmacniaczy Prime, Punch i Power. WIELE razy podłączałem wzmacniacze JL Audio, używając zarówno przewodów dodatnich, jak i ujemnych z pokładu i jak dotąd nie zauważyłem problemu. Czy jest coś w wzmacniaczach Rockford, co wymaga uziemienia ekranów?