Apel do wszystkich czytelników DIYMA -- Potrzebujemy jakiegoś rodzaju płyty CD do strojenia.Próbowałem znaleźć wszystkie tony i szumy, których potrzebuję do skonfigurowania mojego systemu online, ale wszystkie są na różnych poziomach i mają różną długość. Byłoby to korzystne dla wszystkich członków forum. Cholera, nawet bym za to zapłacił (chociaż za darmo dla majsterkowiczów też byłoby miło
) Chciałbym mieć...Szum różowy - Pełny zakres mono oba kanałySzum różowy - Pełny zakres lewa stronaSzum różowy - Pełny zakres prawa stronaSzum różowy - kroki filtrowane pasmowo 1/3 oktawy (jeśli wiesz, co mam na myśli) do ustawiania korektorówSzum różowy - 1/3 oktawy lewoSzum różowy - 1/3 oktawy prawoTony 1/3 oktawy - monoTony 1/3 oktawy - lewoTony 1/3 oktawy - prawoWolne zamiatanie tonów 20-20k - monoWolne zamiatanie tonów 20-20k - lewa stronaWolne zamiatanie tonów 20-20k - prawa stronaNie jestem pewien, co byłoby najlepsze dla tej aplikacji, ale także jakiś materiał do panoramowania od lewej do prawej, dla tweetera, średnicy, niskich i pełnego zakresu. Panoramowanie może trwać 60 sekund, a 30 sekunda byłaby dokładnie pośrodku.Również kilka utworów z czymś pośrodku, aby ułatwić mi TA, zamiast próbować znaleźć 3 sekundy piosenki i próbować dostosować się w tym okresie i przewijać do tyłu, powtarzać.Wszystkie utwory zaczynałyby i kończyły odtwarzanie sygnału, czyli bez pustej przestrzeni i trwałyby około minuty. Wszystkie utwory miałyby tłumienie 0 dB.Frustrujące jest próbowanie dostrojenia wszystkiego tylko słuchem z muzyką, nie mając zestawu narzędzi per se. Chciałbym mieć płytę, dzięki której za pomocą miernika SPL z mojego ratshack mógłbym uzyskać jakieś wyniki, zamiast mieć pełnoprawny system RTA, którego po prostu teraz nie zamierzam robić. Moja stara płyta CD "Bass Mekanic" była do bani, a potem ją zgubiłem. Chciałbym tym razem mieć coś lepszego.Czy myślisz, że my/jeden z nas moglibyśmy coś takiego złożyć?