DIYMobileAudio.com Car Stereo Forum banner

Potrzebujemy jakiegoś rodzaju płyty CD do tuningu.

16K views 35 replies 26 participants last post by  michaelsil1  
#1 · (Edited)
Apel do wszystkich czytelników DIYMA -- Potrzebujemy jakiegoś rodzaju płyty CD do strojenia.Próbowałem znaleźć wszystkie tony i szumy, których potrzebuję do skonfigurowania mojego systemu online, ale wszystkie są na różnych poziomach i mają różną długość. Byłoby to korzystne dla wszystkich członków forum. Cholera, nawet bym za to zapłacił (chociaż za darmo dla majsterkowiczów też byłoby miło ;) ) Chciałbym mieć...Szum różowy - Pełny zakres mono oba kanałySzum różowy - Pełny zakres lewa stronaSzum różowy - Pełny zakres prawa stronaSzum różowy - kroki filtrowane pasmowo 1/3 oktawy (jeśli wiesz, co mam na myśli) do ustawiania korektorówSzum różowy - 1/3 oktawy lewoSzum różowy - 1/3 oktawy prawoTony 1/3 oktawy - monoTony 1/3 oktawy - lewoTony 1/3 oktawy - prawoWolne zamiatanie tonów 20-20k - monoWolne zamiatanie tonów 20-20k - lewa stronaWolne zamiatanie tonów 20-20k - prawa stronaNie jestem pewien, co byłoby najlepsze dla tej aplikacji, ale także jakiś materiał do panoramowania od lewej do prawej, dla tweetera, średnicy, niskich i pełnego zakresu. Panoramowanie może trwać 60 sekund, a 30 sekunda byłaby dokładnie pośrodku.Również kilka utworów z czymś pośrodku, aby ułatwić mi TA, zamiast próbować znaleźć 3 sekundy piosenki i próbować dostosować się w tym okresie i przewijać do tyłu, powtarzać.Wszystkie utwory zaczynałyby i kończyły odtwarzanie sygnału, czyli bez pustej przestrzeni i trwałyby około minuty. Wszystkie utwory miałyby tłumienie 0 dB.Frustrujące jest próbowanie dostrojenia wszystkiego tylko słuchem z muzyką, nie mając zestawu narzędzi per se. Chciałbym mieć płytę, dzięki której za pomocą miernika SPL z mojego ratshack mógłbym uzyskać jakieś wyniki, zamiast mieć pełnoprawny system RTA, którego po prostu teraz nie zamierzam robić. Moja stara płyta CD "Bass Mekanic" była do bani, a potem ją zgubiłem. Chciałbym tym razem mieć coś lepszego.Czy myślisz, że my/jeden z nas moglibyśmy coś takiego złożyć?

#9 ·
#10 · (Edited)
To nie wygląda na to, żeby miało różowy szum, który jest filtrowany pasmowo w 1/3 oktawy, lub panoramy od lewej do prawej, które uznałbym za szczególnie przydatne. Byłbym skłonny "hostować" to w limewire z moim adresem IP dostępnym do bezpośredniego połączenia. Poziomy też nie są wszystkie na zerze i nie mają zbyt wiele materiału tylko lewego i prawego. Ponieważ audio samochodowe stawia przed nami pewne unikalne wyzwania, płyta CD zaprojektowana, aby pomóc nam z centrowaniem obrazu, EQ L+R osobno i razem oraz TA byłaby świetna.

Chociaż tony mają swoje miejsce, uważam, że ze względu na wszystkie tryby w audio samochodowym, jest trochę trudno używać ich efektywnie. Różowy szum tylko po lewej i prawej stronie, jak również mono oba kanały i panoramy L-R, które są podzielone na różne pasma częstotliwości, pomogłyby mi ustawić wzmocnienie dla każdego kanału. Mógłbym użyć kilku tonów do ustawiania czasu.

Chad, myślisz, że mógłbyś to zrobić? Byłoby to naprawdę docenione przeze mnie i mam nadzieję, że przez innych. Może NPDang mógłby to tutaj hostować? Albo, jak powiedziałem, mógłbym mieć to na moim dysku twardym i mógłbyś połączyć się bezpośrednio z moim komputerem, aby pobrać to z limewire.

#16 ·
Hosting,
przejdź do yousendit.com i prześlij,
twórz następnie możesz udostępniać innym za pomocą linku do niego.

Uważam, że link jest ważny tylko przez 7 dni i/lub określoną liczbę pobrań. Kiedy zniknie, po prostu poproś kogoś, aby ponownie przesłał go dla innych. Jest to darmowe i szybkie pobieranie.