DIYMobileAudio.com Car Stereo Forum banner

Arc Audio PS8 vs. PS8 Pro

4.6K views 16 replies 10 participants last post by  Nemesis87  
#1 ·
Jakie są główne różnice między Arc PS8 a PS8 Pro? Przeanalizowałem oba, ale wydają się mieć te same specyfikacje. Oba mają 8-kanałowe wyjście, koncentryczne + SPDIF, częstotliwość próbkowania, kompatybilność z PSC. Jedyna różnica to integracja OEM w Pro? Czy oba używają tych samych wersji oprogramowania?

#2 ·
Wersja pro jest nowsza, więc ma nieco lepsze procesory, stosunek sygnału do szumu, zniekształcenia, przetworniki cyfrowo-analogowe itp. Zwykły ps8 jest nadal naprawdę dobry. Wersja pro ma również takie funkcje, jak filtry pasmowe i bardziej zaawansowany mikser, który może między innymi wypełniać tylne kanały L-R, o czym nie wiem.

#3 ·
PS8 ma gniazda opamp, więc możesz wymieniać różne opampy, aby dopasować dźwięk do swoich upodobań, jeśli lubisz takie rzeczy. PS8pro ma więcej dostępnej regulacji czasu. To jak 15 ms na Ps8 i 20 ms na Pro, jeśli dobrze pamiętam.
PS8 to solidny procesor, zwłaszcza z możliwością zmiany opampów. Niestety oprogramowanie nie jest już obsługiwane. Nie ma więc więcej aktualizacji.

PS8pro wkrótce otrzyma zupełnie nową aktualizację Arc DNA, która zawiera kilka nowych funkcji, takich jak możliwość wprowadzania pomiarów odległości i automatycznie oblicza wyrównanie czasu oraz kilka innych funkcji.

#7 ·
Ciekawe, i tak, to właśnie planowałem, wrzucając kilka LM4562. Założono, że PS8 pro będzie również łatwo wymienialny...
Ps8pro jest zbudowany w oparciu o wzmacniacz operacyjny 5532. Został zaprojektowany w oparciu o ten chipset. Miałem jeden zmodyfikowany przez ARc z 4562 i mierzył Gorzej niż 5532. Przeprowadzili własne eksperymenty z różnymi innymi, z podobnymi wynikami.
Mając oba, Stock Pro brzmiał lepiej niż mój Ps8 z 4562. I wolę lepszy interfejs GUI. Jest bardziej intuicyjny, a jednocześnie nieco podobny.

Nie wiem, kiedy ani czy pojawi się 12-kanałowy DSP. Nie jestem pewien, czy NAPRAWDĘ jest to potrzebne. To trochę tak, jakbym naprawdę chciał, żeby wydali głośnik RS8... i jest kilka próbek beta... ale po prostu nie sprzedaliby ich tak dużo, więc to dość niszowy rynek i nie ma sensu produkować

#11 ·
Recenzje nie kłamią. Świetny procesor, który byłby końcowym DSP dla wielu systemów bez wchodzenia w ezoteryczną sferę

(Zainstalowałem i słyszałem jeden w samochodzie klienta)
Czy są tu jacyś dealerzy ARC, których znasz? A może zamawiasz bezpośrednio od nich?
Nie chcę przejmować posta autora

• Like
Reactions: reissgrant
#15 ·
A takze, z tego co czytałem na facebooku (więc traktuj to z przymrużeniem oka), tylko PS8-Pro otrzyma oprogramowanie DNA..
Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie, ale kiedy pobrałem oprogramowanie blackbird, kazało mi przejść do aktualizacji interfejsu dna.

chociaż nie miałem zainstalowanego blackbirda, tylko przeglądałem oprogramowanie, kiedy decydowałem, czy kupić jeden

#17 ·
Jakie są główne różnice między Arc PS8 a PS8 Pro? Przeszukiwałem oba, ale wydają się mieć te same specyfikacje. Oba mają 8-kanałowe wyjście, współosiowe+SPDIF, częstotliwość próbkowania, kompatybilność z PSC. Jedyną różnicą jest integracja OEM w Pro? Czy oba używają tych samych wersji oprogramowania?
Posiadałem oba. 2 PS8 i 1 Pro. Próbowałem LM4562, Burson V5i i standardowych wzmacniaczy operacyjnych w wersji non-Pro. Jak powiedział Mic, Pro jest dostarczany z 5532 i jest wokół niego zbudowany, i musi zostać zmodyfikowany, jeśli chcesz je zamienić.

Pro jest o wiele lepszy od zwykłego PS8: użyty sprzęt, łatwość obsługi i funkcje oprogramowania, jakość wykonania, konstrukcja obwodu, wszystko. Jest jednak drogi. Helix DSP.3S to jedyna przyzwoita alternatywa, na jaką natrafiłem. W zależności od konfiguracji systemu, Aerospace 6to8 może być również wart rozważenia.