DIYMobileAudio.com Car Stereo Forum banner

Czy jednostki centralne oferują filtr pasmowy?

3.9K views 7 replies 7 participants last post by  bobditts  
#1 ·
Ostatecznie zamierzam przejść na aktywny system, używając moich komponentów Phoenix Gold RSD (obecnie działających pasywnie) i subwoofera... Planowałem w końcu kupić RF 360.2, aby to zrobić... Ale rozważałem również zakup jednostki głównej z rynku wtórnego (obecnie używam fabrycznej jednostki)... Czy istnieją jednostki główne, które mają wbudowane aktywne zwrotnice z filtrem pasmowym, tak że nie potrzebowałbym 360.2? Wolałbym nie uruchamiać głośników wysokotonowych z jednostki głównej, ponieważ mam wystarczająco dużo kanałów na moim wzmacniaczu, aby uruchomić wszystko ze wzmacniacza (to 5-kanałowy wzmacniacz). Chyba szukam jednostki głównej z 3 wyjściami przedwzmacniacza, 1 zestawem górnoprzepustowym dla głośników wysokotonowych, 1 zestawem pasmowo-przepustowym dla średnich i 1 zestawem dolnoprzepustowym dla subwoofera... w ten sposób nie potrzebowałbym 360.2. Rozumiem, że 360.2 najprawdopodobniej zrobi o wiele więcej niż jednostka główna, którą sobie wyobrażam, ale zastanawiam się, czy istnieje jednostka główna, która osiąga podstawy dla aktywnej konfiguracji... Crutchfield jest trochę niejasny... Wygooglowałem i znalazłem Alpine, który to robi, ale jest wycofany z produkcji. Dzięki

#2 ·
Pioneer 880PRS, 800PRS
Alpine 9887
Clarion 775

DRZ9255 ma 2 filtry pasmowe dla 4-drożnego.

i jestem pewien, że jest ich o wiele więcej. Szukasz aktywnego procesora HU.

#4 ·
Mój Eclipse CD7100 działa, chce go, ma 10 minut... lol...

#7 ·
Chyba szukam HU z 3 wyjściami przedwzmacniacza, 1 zestawem górnoprzepustowym dla głośników wysokotonowych, 1 zestawem pasmowo-przepustowym dla średnich i 1 zestawem dolnoprzepustowym dla subwoofera....
Każdy zwykły 2-drożny (tweet + średni) aktywny h/u to zrobi. IMO, to zasadniczo wymóg, aby być aktywnym h/u.

Kilka wymienionych powyżej to zdecydowanie kilka opcji.

Nienawidzę brzmieć jak dupek, ale można łatwo uzyskać mnóstwo wyników poprzez wyszukiwanie. Właściwie to myślę, że wspomniałem o 5 lub 6 h/u, które to zrobią w dzisiejszym poście. :)
Edit: tutaj jest: http://www.diymobileaudio.com/forum/showthread.php?t=31207