Nie jestem pewien, czy to już zostało wspomniane, ale jeśli dobrze czytam, masz doświadczenie z Alpine Type-Rs, więc dlaczego po prostu się tego trzymać. Ich nowy płytki montaż Type-R był numerem jeden na mojej liście do instalacji w mojej ciężarówce, ale żona nie dała zielonego światła na 650 dolarów za pojedynczy głośnik; Chociaż mieści się to w Twoim przedziale cenowym (Alpine RS-W12D2). Przyjrzałem się również Rockford Fosgate T1S (około 499 dolarów za 12"), ale zrezygnowałem z tego. Skończyłem taniej i dostałem Kicker CompRT za 179 dolarów... teraz żałuję, że nie wziąłem dwóch. Powodzenia.
Mam 53 lata i jestem z żoną od 16 roku życia. Kupiła nowego Hondę Accord z 2006 roku, Hondę Accord z 2010 roku i obecnie jeździ Mazdą Miata z 2015 roku w wersji kabriolet. Przez cały ten czas jeździłem Silverado z 2000 roku od około 2007 roku. Przełożyliśmy 4 córki przez studia, 1 z tytułem magistra, dwie najmłodsze wkrótce rozpoczną studia podyplomowe, córka 2 wychodzi za mąż w październiku... nie trzeba dodawać, że tak naprawdę nie dostałem DOKŁADNIE tego, czego chciałem. Więc tego lata w końcu dostałem C6 Corvette z 2006 roku. Jest nieskazitelny i chcę, żeby system był taki, jak chcę. Z przodu mam głośniki średniotonowe i wysokotonowe Hertz MPK 165.3 i mam prowizoryczną skrzynię z aktualnie zainstalowanym typem r. Chcę, żeby skrzynia nie wyglądała tak bardzo jak skrzynia, chcę, żeby wtopiła się w samochód.
Dlatego wolę płytki montaż, który zajmuje mniej miejsca. Używam Rockford t750xbd, który daje 750 watów przy 2 omach i Rockford T400X4AD do zasilania tych średnich i wysokich tonów. Oba te wzmacniacze mają również małą powierzchnię z Dayton DSP-408.
Ponieważ mam najlepszą żonę na świecie, daje mi zielone światło, żebym to zrobił tak, jak chcę, ponieważ wie, jak długo czekałem na ten samochód. Więc nie jestem przeciwny żadnemu konkretnemu głośnikowi, po prostu chcę kilku opinii na temat tego, co jest cholernie dobrym subwooferem w moim przedziale cenowym, który zajmuje mało miejsca.
Dachy w tych samochodach się zdejmują i wchodzą do bagażnika i nie będę kompromitował możliwości ich zrobienia. A w wieku 53 lat słucham dość głośno, ale na pewno nie tak jak w wieku 23 lat. Mógłbym włożyć dwa, jeśli bym chciał, po prostu wątpię, żebym potrzebował dwóch.
Dziękuję za wszystkie uwagi. Jestem zaintrygowany tymi Stereo Integrity Magv4, o których wspomniano na początku wątku, ale trochę mnie martwi kupowanie subwoofera, który leżał w magazynie przez 15 lat. Wyglądają świetnie, cena wydaje się ok... ale będę wkurzony, jeśli na nie wskoczę i będą miały problemy z tak długim leżeniem.
Jestem również zaintrygowany przez JL Audio 12tw3. Jestem pewien, że tak czy inaczej będą dobrym subwooferem, ale Stereo Integrity kosztowałoby około 2 za cenę 1 JL Audio.
Czy ktoś chce dołączyć do tych SI i podzielić się kosztami? Naprawdę potrzebuję tylko 1.