DIYMobileAudio.com Car Stereo Forum banner
21 - 36 of 36 Posts
Widziałem kilka recenzji Dudu i wyglądają zachęcająco, ale być może będą musieli zatrudnić kilku marketingowców, aby coś zrobić z tą nazwą. Trudno traktować to poważnie z taką nazwą.

@ndm Jeśli dostaniesz jeden, zrób recenzję.
Zgadzam się, że nazwa jest niefortunna (i są już od jakiegoś czasu), ale produkt jest solidny.

Mówią, że działają na Androidzie 13. Jeśli to prawda, oznacza to, że wyjście cyfrowe omija system Android, który obniża jakość dźwięku o wysokiej rozdzielczości i wysyła czysty sygnał do twojego DSP. Jedno z tych urządzeń będzie moim następnym radiem samochodowym.
Przepraszam, ale tak to wcale nie działa… Android 13 nadal ma warstwę audio, która przesamplowuje

dźwięk jest przesamplowany do 48 kHz… jeśli używasz wyjścia audio USB z Dudu 7 do urządzenia USB na spdif, takiego jak smsl po100 pro, możesz wyprowadzić dźwięk 96 kHz, ale nic innego niż dźwięk nie przejdzie przez 96 kHz, żadne połączenia telefoniczne, żadne radio i niepoprawna częstotliwość próbkowania dla danego utworu, ale wszystko jest przesamplowane do 96 kHz, wciąż nie idealne

Android 14 włączył tylko specyficzny dla aplikacji tryb bit perfect, który może być włączony tylko przez twórcę aplikacji, a nie domyślnie, i wielu twórców aplikacji jeszcze tego nie zrobiło

Cóż, czy to oznacza, że strumieniowe przesyłanie dźwięku powinno trafiać do dsp jako wysokiej jakości bez obniżania rozdzielczości przez Androida? Tak to rozumiem.
Nie, patrz wyżej

Twierdzą, że 96/192 dla optycznych i koncentrycznych. Nie wiem, żeby ktoś to testował. Pozostaję sceptyczny wobec tego. Mam model 512/12, ale prawdopodobnie minie kilka miesięcy, zanim będę mógł go zainstalować. Będę uruchamiał optyczne, koncentryczne i USB do DSP, więc mogę je wszystkie wypróbować. Teraz, jeśli ich twierdzenia są prawdziwe i rzeczywiście udało im się to zaimplementować, nie jestem pewien, jak mógłbym zweryfikować, jaka częstotliwość próbkowania docierała do DSP. Dostałem ten HU z kilku innych powodów i traktuję wyższą częstotliwość próbkowania jako bonus.

Mówią, że działają na Androidzie 13. Jeśli to prawda, oznacza to, że wyjście cyfrowe pomija system Android, który obniża jakość dźwięku o wysokiej rozdzielczości i wysyła czysty sygnał do procesora DSP. Jedno z tych urządzeń będzie moim następnym radiem samochodowym.
To rzeczywiście Android 13 i masz możliwość przepuszczania DSP lub nie w ustawieniach. Ponadto wyjście audio USB jest jeszcze lepsze, ponieważ całkowicie eliminuje przetwarzanie wewnętrzne.

Twierdzą, że 96/192 dla optycznych i koncentrycznych. Nie wiem, żeby ktoś to testował. Pozostaję sceptyczny. Mam model 512/12, ale prawdopodobnie minie kilka miesięcy, zanim będę mógł go zainstalować. Będę uruchamiał optyczne, koncentryczne i USB do DSP, więc mogę je wszystkie wypróbować. Teraz, jeśli ich twierdzenia są prawdziwe i rzeczywiście udało im się to zaimplementować, nie jestem pewien, jak byłbym w stanie zweryfikować, jaka częstotliwość próbkowania dociera do DSP. Dostałem to HU z kilku innych powodów i po prostu uważam wyższe próbkowanie za bonus.
Nie jestem ekspertem od audio, ale słyszałem, że Helix DSP może analizować sygnał wejściowy.

Discussion starter · #27 ·
Pierwszy raz, kiedy jesteśmy osobno od miesięcy!😢😭

Twierdzą, że 96/192 dla optycznych i koncentrycznych. Nie wiem, żeby ktoś to testował. Pozostaję sceptyczny. Mam model 512/12, ale prawdopodobnie minie kilka miesięcy, zanim będę mógł go zainstalować. Będę uruchamiał optyczne, koncentryczne i USB do DSP, więc mogę je wszystkie wypróbować. Teraz, jeśli ich twierdzenia są prawdziwe i rzeczywiście udało im się to zaimplementować, nie jestem pewien, jak byłbym w stanie zweryfikować, jaka częstotliwość próbkowania dociera do DSP. Dostałem to HU z kilku innych powodów i traktuję wyższe próbkowanie jako bonus.
Czy testowałeś możliwości tego urządzenia? Czy może przesyłać 96/192 przez wyjście koncentryczne do DSP?

Discussion starter · #31 ·
Film z perspektywy SQ!

Mam jeden i ogólnie uważam, że to świetna wartość. Używam wyjścia optycznego do mojego M4 DSP i mam kilka problemów z wyjściem, które próbuję rozwiązać. Wyjścia cyfrowe nie mają "pełnej głośności", więc musisz zwiększyć wzmocnienie wejściowe w swoim DSP. Kiedy to robię, widzę obcinanie i zniekształcenia wcześniej niż oczekiwano podczas odtwarzania muzyki przez aplikację Tidal - ale nie widzę żadnych zniekształceń podczas odtwarzania testowych sweepów (które są lokalnie pobranymi plikami).

Upewniłem się, że Tidal nie ma włączonej "normalizacji głośności" ani niczego innego. Niestety, miałem trudności ze znalezieniem jakichkolwiek plików w Tidal, których mógłbym użyć do przetestowania wyjścia 0dB pod kątem obcinania.

Wypróbowałem wyjście audio USB, używając DOUK U2. Było głośniej i uzyskałem prawdziwe 96k. Największym problemem było to, że jednostka centralna Android wysyłała tylko niektóre media przez USB, inne aplikacje wydawały się być wyciszone. Więc tylko VLC (dla filmów/mediów) i aplikacje muzyczne, takie jak Tidal, działały - ale nie miałem wyjścia audio przez USB, gdy odtwarzałem pliki Bluetooth z mojego telefonu. Pamiętam też pewne problemy z aplikacją telefoniczną, ale nie pamiętam dokładnie, jaki był problem w tej chwili.

Ostatecznie zwróciłem U2 i wróciłem do optycznego portu wyjściowego dudu7 i będę żył z niskim wyjściem.

Ogólnie rzecz biorąc, nadal uważam, że jest świetny i polecam go.
Cześć technicalfox,
Chciałbym zapytać, czy możesz udostępnić mi kilka zdjęć ekranu 11,5 cala. Przygotowałem Helix M six DSP i opóźniam zakup. Muszę wiedzieć, czy ekran jest "tym lepszym". Oznacza to, czy jest przynajmniej laminowany. I dobrze by było, gdyby czernie były jak najbardziej zbliżone do prawdziwej czerni. Wiem, że to nie OLED, ale...
Mam już Eonon i wyświetlacz to dosłownie ból.
Jeśli będziesz tak miły, zrób zdjęcie rogu ekranu, gdy jest WYŁĄCZONY. Kilka kątów będzie świetnych. Również ekran z czarnym kolorem w ciemności powie wiele.
Dzięki z góry.

i przepraszam za mój angielski :)

Cześć technicalfox,
Chciałbym zapytać, czy możesz mi dostarczyć kilka zdjęć ekranu 11,5 cala. Przygotowałem Helix M six DSP i opóźniam zakup. Muszę wiedzieć, czy ekran jest "tym lepszym". Oznacza to, czy jest przynajmniej laminowany. I dobrze by było, gdyby czernie były jak najbardziej zbliżone do prawdziwej czerni. Wiem, że to nie OLED, ale...
Mam już Eonona i wyświetlacz to dosłownie ból.
Jeśli będziesz tak miły, zrób zdjęcie rogu ekranu, gdy jest WYŁĄCZONY. Kilka kątów będzie świetnych. Również ekran z czarnym kolorem w ciemności wiele powie.
Dzięki z góry.

i przepraszam za mój angielski :)
Mam 9-calowy ekran, mogę wysłać Ci kilka zdjęć, jeśli chcesz. Wyświetlacz ma wyższą rozdzielczość 2000x1200, przynajmniej dla ekranów 9 i 10 cali i jest wyraźny i działa świetnie.

Mam 9-calowy wyświetlacz, mogę wysłać Ci kilka zdjęć, jeśli chcesz. Wyświetlacz ma wyższą rozdzielczość 2000x1200 co najmniej dla 9- i 10-calowych urządzeń i jest wyraźny i działa świetnie.
Cześć ovovo, według materiałów marketingowych Mekede wyświetlacze 9,10,11 cali powinny mieć taką samą rozdzielczość. Więc pomocne będzie również zobaczenie tego. Będę wdzięczny za to. :)

Mogę zrobić ci kilka zdjęć, oprócz zdjęć wyłączonego ekranu, chcesz zdjęcie ciemnej zawartości na ekranie, jak ciemny film z jasnymi kolorami lub zupełnie ciemną scenę? Moje dzieci uwielbiają oglądać filmy w moim samochodzie.

Mogę zrobić Ci kilka zdjęć, oprócz zdjęć wyłączonego ekranu, chcesz zdjęcie ciemnej zawartości na ekranie, jak ciemny film z jasnymi kolorami lub całkowicie ciemną scenę? Moje dzieci uwielbiają oglądać filmy w moim samochodzie.
Tak, to będzie świetnie. Chcę jak najwięcej zdjęć. Czernie obok ostrych bieli ujawniają wyciek światła. Co jest dużą słabością wyświetlaczy QLED (IPS).
Sam czarny ekran z białym tekstem będzie świetny.
Nie potrzebuję tego do filmów. Tylko statyczne zdjęcia (menu), ale z przyzwoitą "czernią" na nocną jazdę. Nienawidzę tego szarego, świecącego prostokąta (ekranu). 😲
Zdjęcie ekranu, gdy samochód jest wyłączony, jest również łatwiejsze do zrobienia. Ta część, gdzie wyświetlacz styka się z ramą (obszar 10 cm). (y):)
Z góry dziękuję za zdjęcia. 🙏

21 - 36 of 36 Posts